Termékeink
Belépés
Kosár tartalma
0 termék
0 Ft
Újdonságaink
Letöltések
Házhozszállítás
Hírlevél feliratkozás
Cégünkről - gumiprofil gyártás   
       

              ELASTO ART GUMIIPARI KFT.

  "A gumi az életünk, a rugalmasság az erősségünk"                CÉGÜNKRŐL


 

Üzemünk több, mint fél évszázados múltra tekint vissza. Vállalatunknál 1995-ben tulajdonosváltás következett be, ettől kezdve megindult az üzem dinamikus fejlődése.

 Cégünk széles körben elégít ki igényeket egyedi termékek kicsi, közepes és nagy szériás gyártásával. Üzemünk több , mint negyed százados gyártási tapasztalattal és recepturális ismeretekkel törekszik arra, hogy megrendelőit minőségi termékekkel szolgálja ki.

 Megrendelőink kérése szerint elő tudunk állítani egyedi igényeknek megfelelő, kis szériás gumiárukat is, különleges célra alkalmas tömítőket, karmantyúkat, görgőket, hengereket, fém-gumi kötéssel vulkanizált fémes termékeket, olaj-, hő-, vegyszer-, oldószer- és kopásálló kivitelben, illetve az igénybevételnek megfelelően ezek különböző kombinációjában.

 Megrendelőink nagyobb megelégedettsége, valamint minőség-centrikus törekvéseink megvalósítása érdekében , 2002-ben megszereztük a DIN EN ISO 9001:2000 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerünkre vonatkozó certifikációt. Rendszerünket hatékonyan működtetjük, és folyamatosan fejlesztjük.

 A széles termékválaszték mellett felkészült szakembergárdánk gondoskodik partnereink teljes körű kiszolgálásáról.

 

A gumi

 

 A gumi rugalmas anyag. A legtöbb anyaghoz képest már kis erővel is nagymértékben deformálható, és a deformáló erő megszűnte után (a csekély maradó deformációtól eltekintve) ismét felveszi eredeti alakját. Képes így viselkedni sokszor ismétlődő deformációs ciklusok esetén is.

 

 A gumi alapját a kaucsuk képezi, és a kaucsuk tulajdonságai nagymértékben meghatározzák a belőle készített gumi tulajdonságait.

 

 Kaucsukfa


A kaucsukfa vagy gumifa (Hevea brasiliensis) a kétszikűek (Magnoliopsida) osztályának a Malpighiales rendjéhez, ezen belül a kutyatejfélék (Euphorbiaceae) családjához tartozó faj.

 

 

 

 

Elterjedése


A kaucsukfa csak bizonyos éghajlatú és páratartalmú helyeken él meg.

Ezek az Egyenlítő-közeli trópusi sávban találhatók, nagyjából az északi és a déli szélesség 20. foka között, ahol a csapadék éves mennyisége körülbelül 1500 – 2000 mm. A kaucsukfa az Amazonas térségében őshonos.

 

 Megjelenése

 

 Legfeljebb 30 méter magas, gazdagon elágazó, többnyire karcsú koronájú fa. Kérge sima, világosszürke, átlós irányú bevágásokkal. A növény bőségesen tartalmaz tejnedvet. Levele hosszú nyelű, a levélkék fordított hosszúkás-tojásdadok, kihegyezettek, többnyire körülbelül 15 centiméter hosszúak, fonákjuk kékes viaszbevonatú. Levelei ujjasan összetettek, 3 levélkéjűek. A levelek szórt állásúak, a száraz évszakban lehullanak. Virága zöldesfehér, mintegy 5 milliméteres. A virágok hajtásvégi bugákban fejlődnek. Termése 3-5 centiméteres, 3 rekeszű tok, amely hangos csattanással reped fel, és a magokat akár 15 méter távolságra is szétrepíti. Rekeszként 1, legfeljebb 3,5 centiméteres mag fejlődik. A magok barna foltosak

 
 

 A kaucsukfa a legfontosabb technikai haszonnövény, a természetes kaucsuk kereken 95 százalékát szolgáltatja, és az ebből készített termékek számát mintegy 50 000-re becsülik. A latextartalmú tejnedvet a kéreg átlós irányú bevágásával nyerik. A nyersgumi hőségben ragacsos, hidegben törékeny; csupán a vulkanizáció felfedezése (1839-ben) tette sokoldalúan felhasználhatóvá, és idézett elő nagy kaucsukkonjunktúrát Brazíliában. 1876-ban Henry Wickham 70 000 magot vitt Angliába, 2397 ki is csírázott belőük a Királyi Botanikus Kertek orchideaházaiban. A legtöbb magoncot hajókon a brit gyarmatokra szállították, ahol csaknem valamennyi elpusztult. Csupán 22 növény élte túl a szállítást a szingapúri botanikus kertben; utódaikkal azóta több millió hektárt népesítettek be, elsősorban Thaiföldön, Malajziában és Indonéziában.

 

          

Jelenlegi projektünk

GINOP-2.1.8-17-00233
Támogatás összege: 15 millió Forint
Támogatás intenzítása: 49,67 %
Projekt tartalma: Gyártástechnológia fejlesztése síktáblás marógép és 3 tengelyes CNC portálmarógép beszerzésével.
A projekt befejezése: 2018. július 31.